Aanbod

Het adviesbureau heeft een divers aanbod, is betrokken bij en organiseert enorm veel activiteiten. Van gastspreker op congressen, via themabijeenkomsten naar cursus tot scans van speelruimte of speelgoed. Bij de onderwerpen staan een aantal activiteiten verder uitgewerkt.
Maar deze lijst is niet uitputtend. Gast in talkshows, Expert in een forum, Vertalen speelgoed gebruiksaanwijzigingen, speelsporenonderzoeken en ga zo maar door.
Hieronder 2 specifieke voorbeelden. Verder kunt u in de lijst van "Onderwerpen voor presentaties" constateren dat de mogelijkheden schier eindeloos zijn.

 

ballonbullet2 Boekrecensie

Soms wordt het Adviesbureau Spelen en Speelgoed gevraagd voor boekrecensies. Dat het resultaat gewaardeerd wordt en bevredigend is blijkt wel uit dit bedankje:

Geachte mevrouw de Valck/Beste Marianne,
Dank voor een uitgebreide en doordachte boekrecensie. We zijn er zeer blij mee. T.z.t. krijgt u een exemplaar (meinummer waarschijnlijk)

Vriendelijke groeten,
Anna Bosman
Prof. dr. A.M.T. Bosman
Eindredacteur Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk*
Radboud Universiteit Nijmegen
Sectie Orthopedagogiek

 

ballonbullet2 Speels advies over ontwikkelen van (groene) speelplekken

Veel ontwerpers van (groene) speelplekken weten alles van plantjes, speeltoestellen en WAS-certificeren, maar nagenoeg niets over speelwaarde.
Marianne de Valck weet weinig van technische aspecten maar ze weet wel waarom kinderen spelen zoals ze spelen, van leeftijdskenmerken, speelinteresses, verschillen tussen jongens en meisjes, hoe speelgelegenheid speelaanleidingen nodig heeft en hoe men om gaat met inspiratie voor speelwaarde.
Door samenwerking wordt een plan beter, krijgen kinderen meer mogelijkheden en wordt een speelterrein gebruikt zoals we willen.


Afdrukken