Wat mag? Wat kan?

dilemmaboekje

Spelende kinderen komen soms nat, koud, vies, moe, met pijn, met kapot speelgoed uit hun avontuur. Pedagogisch medewerkers, ouders en verzorgers bepalen wat wel of niet mag. Zij geven de uitdaging en bepalen de grenzen.

Hoe ver de uitdaging gaat en waar de grenzen liggen, hangt af van hun mate van vertrouwen en van de feiten. Praktische bezwaren van volwassenen kunnen kinderen bij hun spel beperken. Zowel thuis als in de kinderopvang. Wat is verantwoord en wat te riskant?
Met dit boek maakt Marianne de Valck dilemma’s bespreekbaar. Wat vinden kinderen bijvoorbeeld leuk aan slopen? Wat is er negatief aan slopen? Maar aan de andere kant, wat is de pedagogische waarde ervan? En is het verantwoord om kinderen te laten spelen met dieren? Tussen ongelukkenpreventie en loslaten bestaat een spanningsveld. In dit boek zet zij de waarden en bezwaren van tien facetten van spelen op een rij. Pedagogisch medewerkers kunnen hieruit argumenten halen die hen helpen bij het nemen van verantwoorde beslissingen bij het spelen. (zie ook het uitgebreide artikel op Marianne’s weblog)

Auteur: Marianne de Valck
ISBN: 978 90 352 31573
Prijs: € 22,90
Wie dit boek of één van de andere boeken door Marianne de Valck gesigneerd wil hebben en/of er een persoonlijke opdracht in wil laten schrijven kan deze keuze aangeven bij de bestelling.

Bestellen kan bij Marianne de Valck rechtstreeks door hieronder het boek te bestellen in de webwinkel.

Bestel: Wat kan, Wat mag.
€22,90
Gesigneerd door Marianne de Valck:Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn