Tijs

Lieve mensen,
dit is geen persoonlijke blog waarin ik emoties met u wil delen. Maar even bestaat er niets anders dan het nu. Afspraken zijn afgezegd, interviews geweigerd, de telefoon wordt niet opgenomen en alle informatie waar ik zo vol van was, blijkt onbelangrijk.
Mijn zoon Tijs van den Anker is in de nacht van 12 en 13 november overleden. 28 jaar jong. Maandag was hij de uitdaging aangegaan om een zware conditieproef af te leggen voor een door hem zeer begeerde functie. De pijn in zijn borst werd niet herkend. Hij viel af en werd naar huis gestuurd. Twaalf uur later, na ruim twee uur reanimeren, was alles voorbij.
Op www.tanker28.hyves.nl zien jullie hoe stoer hij was, met hoeveel humor hij op een bijzondere eigen manier reageerde met het vermogen lief te hebben en mededogen met handelen te combineren. Vorige week ging hij in ondertrouw, deze week zou hij een vast contract krijgen, volgende week begon zijn nieuwe opleiding. Hij is op het toppunt van zijn willen, met alles binnen zijn bereik gegaan.
Laat cardioloog Pim van Lommel (Ode oud nieuws, december 2005, Volksrant zaterdag 10november) alsjeblieft gelijk hebben. Tijs zijn zender en ontvanger (lichaam) is kapot, zijn programma hangt nu onzichtbaar maar voelbaar om ons heen, samen met alle inzichten en weten van de mensheid en wie weet de dieren. Laat me op hem kunnen afstemmen. Maandag zal hij gecremeerd worden met als grote troost de woorden van Jan Wolkers die ik niet letterlijk kan citeren maar die aangaf hoe hij mooi hij het idee vond als zijn as werd uitgestrooid er een vogeltje zou zijn die een klein restje bot zou meepikken, als basis voor dat eitje waarin nieuw leven groeit.
Ik heb hem lief, zo lief.

 


Afdrukken  

Reacties   

0 # Manon 23-08-2018 17:17
Ik denk ook nog vaak aan Tijs. Het is onvoorstelbaar dat ik m nooit meer tegen kan komen in de stad. Gister vond ik n foto van hem. Onder de yoghurt, met n big smile. Ik zou de foto graag opsturen. Wil je mij n adres mailen? Liefs, Manon
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
0 # Marianne de Valck 05-11-2013 18:12
Lieve Wasbeer, wat fijn om te horen dat je nog aan hem denkt. Je bent een stukje van hem en dus geef ik, alleen al daarom, om je. We plaatsten gisteren een stom lampje op zijn plek...een zonnecel in de vorm van een eikel! Had hij vast wel mooi gevonden. Het is heerlijk om via jouw zijn 'taalgebruik'we er even terug te horen. Dank je wel vriend. Marianne
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+1 # Wasbeer 05-11-2013 16:55
Intussen bijna zes jaar later en hoewel de scherpe randjes er af zijn, blijft er nog altijd een gevoelige plek achter waar jij niet meer bent, Tet/Tijs/Wooden Leg. Dat zal wel nooit meer helemaal overgaan en daarom moet ik je zo nu en dan als tegenprestatie even komen afzeiken op je laatste rustplaats. Als ik zo één, twee keer in het jaar weer langsrijd op m'n NAKED BIKE (De enige soort die telt, Sjaak! Met je tupperware fiets!), een peukie heb opgerookt en je weer medegedeeld heb dat je nog steeds een drukker bent, is de balans in mijn universum weer even hersteld.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
0 # R 08-11-2011 22:18
Tijs, vriend en boterletter die je bent. Ongelofelijk dat het al bijna 4 jaar geleden is. Mis je nog altijd man. Dagen waarop het werk klote is krijgen niet meer een prettig gestoord en humorisch tintje. See you on the other side ...someday.
Ik zie wel of ik een Busa mee kan smokkelen... gaan we lekker touren.

Fam&friends .. sterkte.

grtz
R
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
0 # R 16-10-2009 04:55
wie mocht Tijs nou niet. Ik denk nog best vaak aan hem terug en mis zn droge humor en gevatte opmerkingen. Hij was zo'n collega die vanaf begin af aan meer een vriend dan een gewone collega is. Voor jullie blijft het gemis natuurlijk onbeschrijfelij k, maar misschien is het een schrale troost, dat ook buiten de familie (en de kat) mensen zijn die hem nooit vergeten.
Sterkte,
R

16 oktober 2009 02:55
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
0 # Lydia V 21-11-2007 22:32
Lieve Marianne en Jan,
Las net in de Leusderkrant dit verschrikkelijk e bericht. Dit is niet te bevatten. Zo plotseling en zo onvoorstelbaar. Ik wens jullie ontzettend veel troost en liefde om aan dit verlies een plek te kunnen geven. Ik denk aan jullie.
Lieve groet,
Lydia
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
0 # anoniem 17-11-2007 00:43
Marianne, Wat een vreselijk nieuws.
We zijn er sprakeloos van.

Ellen en Jos
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie